duminică, 29 decembrie 2013

Atractii de vazut in Barcelona



Dacă vreți să vizitați Barcelona și vreți să aveți o idee despre unde trebuie să ajungeți, vă recomandăm câteva locații. Am insistat mereu și voi insista în continuare. Orice călătorie trebuie să aibă un minim de pregătire, documentare. Pe internet se găsesc zeci de sfaturi pentru a economisi timp și bani. Mai jos voi prezenta un top al atracțiilor din Barcelona:



1. Catedrala La Sagrada Familia
Una din cele mai vizitate locații, catedrala neterminată La Sagrada Familia, proiectată de arhitectul Antoni gaudi. Aproximativ 3 milioane de vizitatori primește această catedrală în fiecare an. Interiorul a fost terminat recent și deschis publicului larg. Exteriorul este terminat doar 65% și autoritățile aproximează că va fi gata în anul 2026, deși mulți consideră că vor trebui încă 100 de ani pentru a finaliza lucrările.
Cozile sunt foarte mari, de aceea este indicat să cumpărați bilete online pentru a scăpa de aceste cozi.

2.Fântâna Magica Font
Este la fel de frumoasă pe cât se spune. Specatacolul de lumini, apă și culori este minunat. Fântâna a fost construită în anul 1929 și primește aproximativ 2.5 milioane de vizitatori anual. Nu necesită cumpărarea unui bilet, accesul este gratuit.

3.Muzeul Picasso
Pablo Picasso a crescut în Barcelona, iar muzeul se află în zona în care acesta a stat. Nu sunt picturile faimoase ale lui dar colecția este una unic. Duminică, după ora 3 intrarea este gratuită. În restul zileleor vă recomandăm să mergeți devreme deoarece cozile sunt mari. Intrarea costă 11 euro.

4.Strada Las Ramblas
Poetul spaniol Federico Garcia Lorca a spus despre aceasta strada ”Este singura stradă din lume care-mi doresc să nu se termine”. Nu este o zona incredibilă ci o stradă pe care-ți va face plăcere să te plimbi. Aveți grijă la hoții de buzunare.

5. Muzeul FC Barcelona și stadionul
Dacă ești fan FC Barcelona  sau microbist nu trebuie să ratezi aceste atracții. 

6. Zona Barrio Gotico
Este un cartier ce are de a face cu orașul din timpurile medievale. Este una din cele mai vechi părți ale orașului și găsiți nenumărate frumoase biserici, grădini, piețe și muzee.

7. Parcul modernist Guell de Gaudi
Un obiectiv UNESCO este considerat una din cele mai bune lucrări ale lui Gaudi. Trebuie văzut neaparat, este foarte frumos.
Alte atracții despre care să vă interesați: clădirile moderniste din Barcelona, dealul Montjuic, satul Poble Espanyol și dealul Tibidabo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu