vineri, 6 decembrie 2013

Cand e ieftin sa calatoresti?



Nu știu dacă v-ați pus vreodată întrebarea aceasta, dar ați observat oare că prețurile diferă de la lună, la lună, indiferent cu cât timp înainte ai cumpăra biletul?

Ei bine, explicația este simplă, ideea de sezon și extra-sezon are de a face și voi explica imediat ce înseamnă acest lucru.

Atunci când majoritatea oamenilor călătoresc, companiile aeriene nu au nici un interes să scadă prețurile. Așadar, de exemplu, vara, când majoritatea își iau vacanță, călătoresc în lume, toate cursele sunt pline, de ce ai reduce din preț? La fel se întâmplă de sărbători, când majoritatea își vizitează rudele.

Dacă nu ai bani mulți pentru a călători, ești mereu în căutare de prețuri cât mai mici. Așadar încearcă să-ți programezi excursiile în extra-sezon, atunci când companiile sunt nevoite să ieftinească prețurile pentru a nu merge cu avionul gol. Februarie, martie, de exemplu sunt luni când eu unul am găsit foarte multe oferte bune pentru a călători. De asemenea și octombrie-noiembrie sunt alte luni pe care vi le recomand să le vânați.

Principiul de a cumpăra biletul cât mai din timp se aplică și în această situație. Dacă ai fi căutat acum 2 săptămâni un bilet de avion, chiar dacă era luna noiembrie, companiile ți-ar fi oferit un preț foarte mare, probabil pentru că se gândesc că dacă tu cauți din scurt un bilet de avion, e ceva urgent, și vei merge indiferent de preț. Cu 2-3 luni înainte e mai mult decât de ajuns pentru acest gen de bilete ieftine de avion.

De asemenea, dacă vă tentează, luați în considerare și escalele. Ați fi surprinși să aflați, mai ales pe distanțe lungi că 2 bilete de avion pot fi mai ieftine decât unul singură. Singura diferență ar fi că poți petrece mai mult timp în aeroport, dar câteva ore în minus ți-ar ușura portofelul.

Dacă ai de gând să călătorești și ai nevoie de o recomandare, nu ezita să lași un comentariu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu