joi, 5 decembrie 2013

Ce inseamna city break?

 

Dacă ești în căutare de vacanțe ieftine înseamnă că te-ai întâlnit măcar o dată de denumirea ”city break”.

Poate există printre voi internauți care nu sunt familiarizați cu acest concept, îl înțeleg greșit sau pur și simplu vor să afle ce înseamnă de fapt city break.

Este simplu! City break face referire la vacanțele scurte, 2-3 nopți, care au ca scop vizitarea unui loc nou, de obicei o capitală, dar nu numai. Scopul unui city break este acela de a ieși din rutina oferită de job, facultate și altele, și, pentru o perioadă scurtă de timp să te bucuri de turism.

Un city breaker adevărat știe să caute oferte bune, să facă această mini-excursie cu costuri cât mai reduse. 
Am vizitat Roma, am plecat joi dimineață, am stat o noapte și m-am întors vineri seară, totul cu doar 300 lei. Pot spune că am văzut majoritatea obiectivelor turistice.

Cheia succesului unui city-break este researchul, să cauți pe net cât mai multe informații. Dacă nu ești dispus să afli mai multe despre locul pe care-l vizitezi, să cauți mici șiretlicuri, atunci nu are rost să mergi într-un city break.

Află din timp unde sunt cozi mai mari, cum poți evita acele cozi (de exemplu să cumperi bilete online) și încearcă să ai un itinerariu.
Bicicleta, în unele orașe, unde nu este periculos și ai piste speciale, poate economisi foarte mult timp pierdut în mod normal și ai parte și de o vedere minunată.

Acest articol vrea doar să prezinte conceptul, să vă facă să înțelegeți că, dacă este potrivit pentru stilul vostru de viață, în loc să vizitezi un oraș timp de o săptămână, poți face în așa fel încât să vezi 3 în acest timp.

Uneori este obositor, alteori nici nu simți cum trece timpul.

Voi reveni cu un articol cu sfaturi pentru un city break de succes. Spor la vizitat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu