duminică, 2 februarie 2014

10 lucruri de facut in Bruxelles

Dacă ai norocul și ai ajuns în Bruxelles atunci trebuie să știi că te așteaptă foarte multă bere bună și foarte multă ciocolată delicioasă. 
Urmează să vă prezentăm pe scurt un top 10 al atracțiilor din Bruxelles pentru a ști ce să faceți pe lângă băutul berii și mâncatul sutelor de feluri de ciocolată. 
Pentru mai multe detalii privind atracția turistică, căutați numele pe Google și veți găsi numeroase detalii.



1. Grand Place-  Una din cele mai cunoscute zone din Bruxelles. Este pe lsita UNESCO și este una din cele mai frumoase piețe din Europa. Cu stiluri baroc și gotice nu trebuie să ratați un pahar de bere ăn Grand Place.
2. Tapis de fleurs- un million de begonia în Grand Places? Dacă tot am discutat despre această piață, în luna august, dacă aveți șansă, în perioada 15-19 August vă puteți bucura ochii cu una din cele mai mari creații, cel mai mare covor de flori. Nu trebuie ratat dacă vizitați Bruxelles în acea perioadă.
3. Manneken Pis- băiețelul pișăcios. Probabil ați văzut de multe ori poză cu el, reprezintă un symbol al umorului Belgian. Este o statuetă micuță, mult mai mica decât v-ați aștepta dar apparent amuză trecătorii încă din anul 1619 
4. Palatul roial- casa oficială a regelui bgelgian. Arhitectură neo-clasică și găzduiește parcul Brussels. Este deschis publicului vara. 
5.  Atomium- cum este Turnul Eiffel pentru parizieni așa este și Atomium pentru cei din Bruxelles. Este un simbol   al orașului, reprezintă cele nouă molecule dintr-un atom mărite de 165 miliarde de ori. Nu vă opriți în a-l vede din exterior și vizitați interiorul, prezintă o imagine panoramică a orașului și are expoziții dar și scări rulante/lifturi foarte interesante.
6. Catedrala Saints Michel și Gudule- o catedrală magnifică, dedicată hramului, protectorilor Brussels, în zona stației centrale. A fost terminată la sfârșitul secolului 15.
7. Muzeul Horta- un loc cu pasaje și multă sticlă, fostul loc al cunoscutlui arhitect Victor Horta aduce un muzeu care te va fascina 
8. Galeria dinozaurilor- parte a Institutului Roial Belgian de Științe ale Naturii, cu multe schelete de dinozauri și informații interesante pentru întreaga familie. 
9. Centrul belgian de benzi desenate - umorul bun a fost prezent mereu printre belgieni care s- au făcut cunoscuți astfel. Numeroase personaje cunoscute în întreaga lume își fac cunoscute istoria în acest centru. 10. Strada Bouchers- cunoscută pentru șarmul său, Rue de Bouchers te poartă în secolul 17, cu zeci de cafenele, restaurante cu mâncare maritimă și multe alte localuri. 

Sperăm așadar că v-ați făcut o idee pentru planul de a vizita Bruxelles și aveți destule atracții turistice pentru a vă bucura de un city break în Bruxelles. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu