sâmbătă, 15 februarie 2014

10 lucruri de facut in Kiev




Vrei să vizitezi capitala Ucrainei? Atunci avem un top zece al celor mai interesante lucruri de facut in Kiev.
1.       Catedrala Sf. Sofia – Construită în secolul 11 de prințul Yaroslav, este unul din cele mai vechi monumente din Kiev. Se află sub patronajul UNESCO și este un loc unde erau organizate nunțile roiale și alte evenimente importante.  Este o clădire foarte frumoasă ce merită vizitată.
2.       Mănăstirea Sf. Mihai- În apropierea catedralei vei găsi mănăstirea. Istoria mănăstirii este una dramatică, a fost construită în anul 1113, de către Yaroslav cel înțelept. A suferit din cauza invaziei tătarilor și nu a rezistat sovieticilor ce au distrus-o în mijlocul anilor 1930. Fresca și mozaicul au fost duse în muzee din Rusia. În anii 1990 a fost reconstruită și și-a redeschis porțile în anul 1998.
3.       Muzeul memorial Holodomor – lângă mănăstire se află monumentul dedicat celor căzuți la Holodomor
4.       Kiev PecherskaLavra- această mănăstire a fost fondată în anul 1051 într-o peșteră de călugărul Antonie. Este de asemenea patrimoniu UNESCO.
5.       Biserica Sf. Andrei- Construită între anii 1749-1754 de cunoscutul arhitect italian BartolomeoRastrelli. Este o clădire  care impresionează prin splendoarea ei.
6.       Strada Andrei- mai jos de biserică veți găsi o stradă  cunoscută pentru galeriile de artă, cafenele, muzee, baruri și restaurante. Artiști stradali locali sunt prezenți de asemenea pe această strada.
7.       Catedrala Sf. Volodymyr-construită între anii 1862-1882 în stil Bizantin. Este lăcașul Patriarhiei Bisericii Ortodoxe din Ucraina.
8.       Muzeul național de istorie- plin de referiri la vechiul Kiev. Sunt peste 800,000 de exponate ce includ obiecte arheologice, etnografice, numismatice, arme, manuscripte, sculpturi, picturi, istoria Ucrainei de la preistorie până în prezent.
9.       Muzeul național Cernobîl- dedicat dezastrului de la Cernobîl

10.   Casa himerelor- a fost construită în anul 1901 de arhitectul V. Gorodetsky. Acesta a avut ca pasiune vânatul, de unde și numele casei plină de ornamente ce reprezintă animale exotice și scene de vânat sculptate de Emilio Sala. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu