luni, 3 februarie 2014

Turist in propria curte

Vrei să călătorești din ce în ce mai mult? Vrei să ai parte de aventură, să cunoști oameni noi? Vrei să guști din cultura câtor mai multe civilizații? 

Dar viața te împiedică să faci toate aceste lucruri…cel puțin ACUM! 

Da, serviciul, familia, școala și alte responsabilități te pot opri din călători, cel puțin te limitează și u ajungi să călătorești pe cât de mult ți-ai dori. Având în vedere că blogul nostru vizează călătorii ieftine, avem o idee pentru voi. 

Ce zici dacă ai fi turist în propriul oraș, propriul cartier? Ei bine, dacă ar veni un prieten depărtat la tine în vizită și te-ar ruga să faci un tur al orașului, să-i arăți lucruri interesante din zonă, ai ști ce anume să-i arăți? Să zicem că da, dar dacă te-ar ruga să vadă și ce nu scrie în ghiduri turistice, atracții mai puțin cunoscute. Dacă locuiți într-un oraș mare (dar regula se aplică și la cele mici) ați putea fi surprinși de câte locuri noi puteți descoperi în orașul vostru.



Fiecare seară de ieșit poate fi o seară de descoperit. Opriți-vă din a merge în locul în care v-ați obișnuit. Un restaurant belgian poate fi o escapadă în Bruxelles, iar un restaurant cu specific italienesc poate fi o scurtă vizită în Roma. De asemenea, dacă veți căuta localuri cu specific oriental aveți zeci de locuri pe care să le încercați. 

Bucureștiul de exemplu, are foarte multe locuri de distracții. Parcuri, grădini, parcuri de distracții, locuri de joacă, terenuri de joacă și multe altele. Ați încercat Laser Tag, Paint Ball sau Mini Golf? Sunt nenumărate activități care te pot bucura și liniști chiar dacă acum nu poți pleca într-un city break, fie din pricina timpului, fie din pricina banilor. 

Faceți cunoștință cu câți mai mulți oameni, poți să te prefaci cu iubita/iubitul că sunteți turiști veniți în orașul vostru, vorbiți în engleză și cereți diferite indicații, cunoașteți oamenii. 

O vizită în Dragonul Roșu și câteva lecții de limba chineză în prealabil pot fi subiectul de discuție pentru a cunoaște mai multe despre cultura chinezilor. 

Important este să fiți mereu în căutare de locuri noi, de aventură și dacă aveți puțin tupeu veți fi mereu un turist oriunde v-ați afla. 

Plimbare plăcută și așteptăm povești și impresii din partea voastră! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu