duminică, 2 februarie 2014

Cum calatorim pe zapada?

Câteva sfaturi legate de călătoriile noastre atunci când ninge și viscolește:



Regula 1: dacă se anunță coduri de o culoare mai stridentă (a explicat oare cineva cum stau lucrurile cu culorile astea, verde, galben, mov, portocaliu?) și nu trebuie să călătorești neaparat cel mai bine ți-ai amâna călătoriile. Sfatul cel mai bun pe care îl pot da este mai bine previi decât să te trezești blocat pe undeva.

Regula 2: Dacă totuși trebuie să călătorești neapărat și neapărat, deși te-ar lua vântul pe sus și stratul de zăpadă este de zece metri atunci ar fi bine să alegi avionul. De obicei, călătoria cu avionul este cea mai rezistentă la zăpadă deoarece nu ține de instituțiile de stat. Mai exact, pe pista de avioane, cum începe să ningă cum apar 4-5 trepăduși cu mașinuțe și curăță pista de zăpadă non-stop.
De asemenea, dacă vrei să mergi să zicem la schi, și deh, avionul nu ajunge acolo, alternativa cea mai bună ar fi trenul. Va avea întârzieri dar șansele sunt mult mai mari decât dacă vei merge cu mașina.

Regula 3:  Am tot zis și am tot zis să nu ieși cu mașina și totuși vrei să pleci la plimbare cu mașina? Ei bine, atunci echipează-te sau misiunea ta nu va reuși: tot echipamentul clasic, lopeți, sare, lanțuri pentru roți, dacă nu le ai atunci ai pierdut totul din start. Acum poate ai noroc sau cel mai probabil nu vei reuși să ieși de pe străduța din cartier.

Regula 4: Îmbracă-te bine. Ce contează că ajungi într-un loc călduros, mașină, tren, etc. Pune multe haine pe tine, când e cald e simplu să le dai jos. Dacă trenul/mașina se blochează și rămâi fără căldură vei avea ce să pui înapoi și nu vei muri de frig.

Regula 5: Apă și mâncare.Trebuie să ai la tine niște provizii în caz că se va întîmpla ceva. O sticlă de apă de 2 litri minim și în rest ce dorești tu, biscuiți bogați în fibre, dulciuri, fructe, sandviș,etc.

Regula de aur: Dacă se anunță vreme rea, mai bine stai acasă, nu pleca decât dacă este necesar și dacă pleci nu uita de regulile de mai sus!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu